Garden of memories

Bolvir. 2017

 

This project consists on the management and transformation of the old cemetery of the village, disused for years, in a public garden.

First of all, the intervention recovers all of the perimetral walls that make up the volume of both adjacent religious buildings (the church of Santa Cecilia and the chapel of Hope), reaching its foundations. Recovering the historical buildings that were partially buried for centuries.

The second objective of the project is the recovery of the territory for a space of walk and leisure for the town. Free space articulated by different stone walls, that following the topography of the land, along with ramps and stairs communicate the street of the schools with the square of the Church. This articulation of the territory takes us to a viewpoint to the mountains, park for children’s games and space for the rest.

2Puig.architects

 

|