Refurbishment of Cal Fanxico for the new Town Hall of Bolvir

Bolvir. 2016

 

Located in the center of the old town of Bolvir there is Cal Fanxico. Its main volume, the manor house, is included in the Inventory of Architectural Heritage of Catalonia.

The rehabilitation and transformation of this building in the new headquarters of Bolvir arises from the desire to return its splendor to one of the most emblematic houses of the town.

The project has been adapted at all times to the pre-existing structure of the old dwelling, only the existing staircase has been extended to comply with the current safety regulations. In order to make it accessible and adapted, a new volume of concrete and glass has been built, where the elevator is located and also serves to connect the two levels of access (from the parking lot and the new Town square).

2Puig.architects

 

|