Flat refurbishment in the Barceloneta

Barcelona. 2017

 

On the third floor of an old buildings in the neighborhood of Barceloneta is this house of only 28m2. The intervention consisted of the elimination of all enclosures parallel to the facade, with the aim of letting natural light in as much as possible. 4 differentiated zones have been created. The first is the bathroom and laundry area, which lead to the second, the kitchen.

The third is the living – dining room, which takes advantage of the balcony window to receive direct natural light. And finally the night area, with the bedroom and space for dressing next to a window opened to the street. The will of the project has also been to recover both the roof of wooden beams and vaults and the manual brick walls.

2Puig.architects – Sergi Romero

 

|