Plaça Major

Sant Llorenç Savall. 2017

 

La proposta per a la nova plaça major de Sant Llorenç Savall es teixeix gràcies a les diferents trames de carrers que hi desemboquen, desdibuixant-se per configurar un únic espai per al poble.

Per tal de constituir la plaça com un espai continu i sense barreres, es projecta un talús vegetal que uneix les diferents cotes. Amb aquest mateix objectiu d’eliminar les barreres arquitectòniques i visuals, són les diferents textures i colors de paviments els que delimiten els espais. Seran els paviments i la pròpia vegetació qui determinin els usos dels espais, des de la gran plaça per a esdeveniments com els racons per a estar i terrasses de bars.

Com a element distintiu apareix sobrevolant el talús una plataforma metàl·lica que farà a la vegada de mirador com d’escenari per als esdeveniments del poble.

2Puig.architects – Xavier Montoliu – Ignasi Navàs

 

|