Rehabilitació de Cal Fanxico per a la nova seu de l’Ajuntament de Bolvir

Bolvir. 2016

 

Ubicat al centre del casc antic de Bolvir hi ha la finca de Cal Fanxico. El seu volum principal, la casa senyorial, es troba inclosa dins l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

La rehabilitació i transformació de l’edifici en la nova seu de l’Ajuntament de Bolvir sorgeix de la voluntat de retornar el seu esplendor a una de les cases emblemàtiques del poble.

El projecte s’ha adaptat en tot moment a l’estructura preexistent de l’antic habitatge, només ampliant l’escala existent per tal de complir amb les normatives de seguretat vigents. Per tal de fer-lo accessible i adaptat s’ha construït un nou volum annex, amb formigó i vidre per a diferenciar-lo de l’edifici existent, on s’hi ubica l’ascensor i que també serveix per a connectar els dos nivells d’accés al recinte (des de l’aparcament i la nova plaça de l’Ajuntament).

2Puig.architects

 

|