Plaça del Sol

Pedrola, Espanya. 2014

 

IFLA-Europe-Logo

La nova plaça del Sol de Pedrola proposa un espai pacificat i apartat de la circulació rodada. A la vegada que crea una zona d’ombra central on poder fer-hi activitats, o simplement com a zona d’estada.

La reordenació de la plaça original no ha eliminat el trànsit rodat ni l’aparcament, si no que acota tant la circulació com l’estacionament. La plaça s’aixeca per a tenir una cota única respecte als vials que arriben a ella. La textura dels paviments i el canvi de l’asfalt dels carrers al formigó i llambordes creen un ambient diferent. Amb això es pretén democratitzar l’espai, donant al usuari la prioritat en front als cotxes. La diferenciació de paviments permet reconèixer els espais d’estada amb llambordes de pedra de la zona, dels espais de circulació de formigó.

Al centre de la plaça es formen unes catifes de pedra a l’ombra dels arbres i és on apareix el mobiliari per a que l’usuari hi faci estada. L’arbustiva que envolta el centre de la plaça i l’aïlla de l’exterior ajuda a crear aquest ambient de recolliment que es culmina amb l’abraçada dels arbres sobre aquest espai.

2Puig.architects – Elisenda Lurbes – Ana Quintana – Sergi Romero – Giorgia Sgarbossa

|