Jardins de l’antic cementiri

Bolvir, Catalunya. 2014

 

La voluntat d’unir dues cotes ben diferenciades com la plaça de l’església de la part baixa de les seves escales és la premissa amb la que neix el projecte de conversió en jardins del cementiri vell.

La creació d’una zona d’aparcament dins el cas antic permet acotar per la part baixa l’espai d’enjardinament. Uns jardins que recorren i custodien una rampa que en zig-zag va salvant cota a cota per arribar a la porta romànica de l’església. Els punts de gir d’aquest camí lineal permeten la creació de placetes-mirador per a que el jardí no s’entengui només com un espai de circulació si no també com una zona d’estada on poder gaudir de les vistes de la serralada pirenaica envoltats de vegetació autòctona de les pròpies muntanyes que envolten el poble.

2Puig.architects

 

|