Equipament sociocultural

Alella, Catalunya. 2015

 

El Centre Sociocultural neix a partir de les seves activitats interiors, del seu usuari i del seu programa, que en són els protagonistes. Però també amb la voluntat de mostrar el seu interior als habitants de la vila. És la música que ressona al seu interior i la seva harmonia, com unes partitures que transiten pels espais de l’edifici mentre tenen lloc les diferents activitats, que acaben explotant i sortint al exterior.

La volumetria de l’edifici neix del concepte de la caixa de música, que conté en el seu interior l’engranatge de les activitats que fan viure l’edifici fins a sortir al exterior.

L’edifici es composa d’un volum massís d’obra de fàbrica (maó vist) que a través de la incisió d’una caixa de llum, que fa que penetri la il·luminació natural al interior, s’obra al exterior. Aquesta caixa inicial de maó es va desconfigurant per tal de proporcionar a cada activitat interior les obertures i vistes de l’exterior. Un edifici per als usuaris i com a aparador dinàmic de les activitats socioculturals d’Alella per als vianants.

2Puig.architects · Emma Caldarera · Xavier Montoliu · Ignasi Navàs

 

|